15/4/09

Ja cansa



Ja em cansa. Em cansen els debats televisius, les declaracions a la recerca del titular, les promeses incomplertes sistemàticament per part de tothom, la niciesa dels polítics, i dels periodistes, i de la gent que escoltes sense voler mentre prens un cafè a la barra d’un bar. Quanta xerrameca i quina poca substància. Crec sincerament que el nivell intel·lectual del país va davallant a una velocitat paorosa. Tothom sap molt de tot, i ho aboca tot pel boc gros. Des del Papa, quan diu que el preservatiu és part del problema de la sida, fins al conseller Saura, quan demana que el consell de l’audiovisual fiscalitzi la televisió catalana –els governants, sempre amb la temptació patrimonial de la televisió pública- perquè ha publicat, sense demanar-li permís, només faltaria, unes imatges que no li agraden. Ja cansa.

Ja cansa tanta gent parlant de Catalunya sense haver llegit ni un sol llibre d’història. O parlant de religió sense haver passat mai de les cobertes de la bíblia o l’alcorà. O dient el que hem de fer els periodistes, sense saber qui era Kapucinski, posem per cas.

Ja cansa tanta gent dient no a tot, sense buscar alguna sortida real a res. No a l’energia nuclear i no a l’energia eòlica, posem per cas. No als transvasaments i no a les depuradores. No a que li tanquin la fàbrica i no a que li congelin el salari per no fer-ho.

Vivim en una esquizofrènia perpètua, i cada cop som menys capaços de tenir una criteri propi. Tot ha de ser políticament correcte, no fos cas que ens titllessin de perillosos. I, en comptes d’aprofitar el temps lliure per llegir, escoltar música, o fer-la petar amb els amics en la terrassa d’un bar, sense presses, ens aboquem a dir en el facebook quina és la nostra marca de galetes preferida, una informació que ja em direu per a què serveix, si no és per fer-se amic de l’Epi, el Blas i companyia. I perquè les multinacionals utilitzin la base de dades que els hi ven el facebook per fabricar galetes al gust de la majoria, evidentment.
Ja cansa.

Ostres, quina societat més mediocre.

O serà que m’estic fent gran?